Benfica heeft de club op een gezonde manier geleid

Niemand is eeuwig jong, maar er zijn altijd mensen die jong zijn.
In de voetbalwereld beginnen steeds meer spelers van na de jaren ’00 hun stempel te drukken. Onder hen maakten twee post-00’s van het Portugese Premier League-team Benfica indruk tijdens het WK 2022 in Qatar.
De Portugese spits Gonzalo Ramos, 21, scoorde drie doelpunten en één assist in de 1/8 WK-wedstrijd tegen Zwitserland. De jonge spits, afkomstig uit de jeugdopleiding van Benfica, is nu de absolute steunpilaar van de Portugese Premier League-reuzen in de frontlinie.
Dezelfde 21-jarige Enzo Fernandez, die voor het WK in Qatar in 2022 een invaller was in de selectie van Argentinië, scoorde een geweldig doelpunt in de 2-0 overwinning van Argentinië op Mexico in de tweede groepsfase en begon toen vanaf de derde groepsfase naar de finale, hielp Argentinië het kampioenschap te winnen en won de World Cup Young Player of the Year-prijs.
In het huidige Benfica-team zijn de twee duurste spelers Enzo Fernandez en Gonzalo Ramos, en Benfica zal uiteraard niet het einde van de lijn voor hen zijn.
Gonzalo Ramos is een andere vertegenwoordiger van de jeugdopleiding van Benfica, die veel talent heeft voortgebracht. Benfica staat erom bekend potentiële sterren voor een lage prijs te kopen en ze vervolgens voor een hoge prijs te verkopen. Enzo Fernandez werd in juli 2022 voor een zacht prijsje gekocht door Benfica voor 14 miljoen euro en nu is zijn waarde aanzienlijk gestegen dankzij zijn prestaties op het WK. Als Enzo Fernandez in de toekomst Benfica verlaat, zal de transfersom uiteraard niet laag zijn.
En nadat de winterse transferperiode was geopend, begon Benfica weer een voorraad aan te leggen en tekende twee Nordic 00’s snel achter elkaar: een Deense jongere die in de Noorse competitie speelt en een Noorse jongere die in de Deense competitie speelt.
Benfica haalde voor het eerst de 22-jarige Deense spits Tennstedt van de Noorse Premier League-kant Rosenborg binnen voor een transfersom van € 7 miljoen. Tennstedt, die pas zes maanden bij Rosenborg speelde, scoorde 15 doelpunten in 14 wedstrijden voor de Noorse kant, en met zo’n hoog aantal doelpunten werd de Deense spits opgepikt door Benfica.
Vervolgens haalde Benfica de 18-jarige Noorse vleugelspeler Xherdrup van het Deense Superliga-team Noord-Zeeland binnen voor een vergoeding van 14 miljoen euro. Xherdrup, die op 16-jarige leeftijd debuteerde in de Deense Superliga, speelde drie seizoenen voor Noord-Zeeland, waaronder 17 optredens en 10 goals in de Deense Superliga tot dusver in het seizoen 2022-23. Noorwegen heeft de afgelopen jaren een aantal veelbelovende jonge spelers zien opkomen, waaronder Serdrup.
Het vinden en ontwikkelen van jonge spelers en ze vervolgens voor een hoge prijs verkopen, dat is hoe Benfica overleeft. Hoewel het verschil wordt verdiend, zijn de resultaten van Benfica nog steeds vrijwel gegarandeerd.
In de zomer van 2022 verhuisde de Oekraïense vleugelspeler Yalemchuk voor een hoge prijs naar Brugge en de Uruguayaanse spits Nunez naar Liverpool, maar Benfica heeft door versterkingen en de inzet van eigen jeugdspelers een goede vechtlust behouden.
Onder leiding van manager Schmidt leidt Benfica de tafel met 13 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verlies na 15 ronden van het Portugese Super League-seizoen 2022-23, met 40 punten, 6 punten voorsprong op de tweede plaats Braga. In de Champions League, in dezelfde groep als Paris Saint-Germain, Juve en Maccabi Haifa, won Benfica de top van de groep met 4 overwinningen en 2 ongeslagen gelijkspel, en het team zal het Belgische team Brugge ontmoeten in de Champions League 1/8 laatste.
Benfica heeft lang een model geleverd voor het runnen van een club en hoe deze op een gezonde manier te runnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!