Benfica test Club Brugge in Champions League-ronde 16

Scott Parker maakt zijn debuut als manager in de Champions League wanneer Club Brugge woensdag in de eerste etappe van de laatste 16 op bezoek gaat bij Benfica. Zelden begint Benfica als grote favoriet aan een Champions League ronde 16 wedstrijd. De reuzen uit Lissabon blijven de controle houden in de Portugese competitie, met vijf punten voorsprong op FC Porto.

Drie maanden geleden werd Club Brugge nog het Bayern van België genoemd. Nadat ze in mei voor het derde seizoen op rij de Belgische titel wonnen met een meeslepend aanvallend voetbal, waren de verwachtingen hooggespannen bij de club. Coach Scott Parker wil dat zijn worstelende Belgische club zich laat gelden in de Champions League en de kans grijpt om met voetbaltenues hun binnenlandse vorm te verbeteren. De voormalige baas van Fulham en Bournemouth werd op oudejaarsavond aangesteld als hoofdcoach van de Belgische ploeg.

Terwijl de ploeg van Scott Parker elk van hun laatste zeven thuiswedstrijden in alle competities niet wist te winnen, willen de mannen van Roger Schmidt voor het eerst sinds december weer een reeks uitwedstrijden zonder winst vermijden. De Eagles werden afgelopen donderdag in de Taca de Portugal door Braga op strafschoppen uitgeschakeld, terwijl Blauw-Zwart afgelopen weekend in de Belgische Pro League met 1-1 gelijk speelde tegen Union SG.

“Het is een fantastische kans voor iedereen bij de voetbalclub,” zei Parker, die slechts één van zijn zeven competitiewedstrijden onder leiding heeft gewonnen. Zijn werk werd bemoeilijkt door het uitvallen van Skov Olsen (negen goals en vier assists), die nog steeds uitgeschakeld is met een heupblessure, en Ferran Jutglá is nog steeds niet 100% fit na een bekkenblessure. Bij Benfica zal blijken of Parker de basis echt versterkt heeft.

Benfica zal er echter op vertrouwen dat het tegen Brugge weer kan winnen en dat het woensdag voet aan de grond krijgt in de eerste ronde.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!