Benfica wil Fernandez niet laten vertrekken

Elke zomer en januari bekijken we deze potentiële sterren om twee eenvoudige vragen te beantwoorden: Wie is deze jongen en waarom is hij zoveel geld waard?
Benfica-manager Roger Schmidt heeft bevestigd wat teams moeten doen als ze hete prospect Enzo Fernandez willen contracteren. Mendes is de zaakwaarnemer van Enzo Fernandez, en het is in het belang van zijn cliënt om de club te verlaten. Volgens Graeme Bailey van 90min werkt Jorge Mendes nog steeds aan een deal tussen Benfica en Chelsea.
Schmidt heeft gezegd dat Fernandez, die in januari in verband werd gebracht met Jurgen Klopp’s Liverpool en Graham Potter’s Chelsea, vanaf vandaag weer in training is. De Benfica-baas heeft duidelijk gemaakt dat hij de 21-jarige Argentijnse middenvelder, die in 2022 het WK in Qatar won, niet midden in het seizoen wil laten vertrekken.
Maar omdat de gesprekken tussen Benfica en Chelsea bleven steken, hebben de Portugese reuzen nu de stekker uit de onderhandelingen getrokken. Benfica bleef bij hun standpunt om Fernandez’ volledige vrijwaringsclausule van 120 miljoen pond in het Estadio da Luz te krijgen, maar Chelsea weigerde meer dan 100 miljoen euro te betalen.
De bal ligt nu bij Chelsea, en het is moeilijk te achterhalen wat de nieuwe eigenaar Todd Boehly nu gaat doen. Het is logisch dat Benfica geen concessies zal doen aan de clausule, zeker niet in januari, dus zal Boehly van Fernández de duurste centrale middenvelder ooit maken?
Roger Schmidt koos ervoor om hem voor de 1-0 overwinning op Portimonense niet mee te laten spelen, vanwege de afleiding van de speculaties, en hij is ervan overtuigd dat de 21-jarige in Lissabon zal blijven. “Nu beginnen we vanaf nul met Enzo,” zei hij.
Fernandez speelde in alle zeven wedstrijden van Argentinië op Qatar 2022, scoorde één doelpunt en assisteerde een andere. Hij keerde vorige week terug in het clubvoetbal door 89 minuten te spelen in Benfica’s 3-0 verlies bij Braga. Maar hij had eerder terug moeten komen, volgens Schmidt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!