Benfica wordt onderzocht voor wedstrijdvervalsing

Er is onthuld dat Benfica momenteel wordt onderzocht voor wedstrijdvervalsing van 2016 tot 2020 na onderzoek van e-mails door aanklagers. Het onderzoek komt slechts anderhalf jaar nadat de voorzitter van de club, Luis Filipe Vieira, werd gedwongen af te treden nadat hij was gearresteerd op beschuldiging van belastingontduiking, fraude met verzwarende omstandigheden, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld.
Clublegende Rui Costa volgde hem op en zijn aanstelling zou een nieuw tijdperk van transparantie inluiden. Volgens de Daily Mail zou echter ook Benfica’s nieuwe voorzitter Costa in het onderzoek verwikkeld zijn.
“Rekening houdend met het openbaar gemaakte nieuws, bevestigt Sport Lisboa e Benfica – Futebol SAD dat het op 3 januari voor de rechter is verschenen, evenals, onder andere, de leden van de Raad van Bestuur van 2016 tot 2020 en die momenteel in functie zijn,” luidde een verklaring.
De Portugese pers heeft gemeld dat de club ervan wordt beschuldigd te hebben geprofiteerd van verschillende gemanipuleerde resultaten. Die beschuldigingen komen voort uit gehackte e-mails die door aanklagers zijn ingezien en onderzocht, waaruit naar verluidt blijkt dat ze dat bij meerdere gelegenheden hebben gedaan.
“Benfica SAD geeft geen verder commentaar omdat het proces onder wettelijk geheim valt. Benfica spreekt haar volledige bereidheid uit om samen te werken met de bevoegde autoriteiten, zoals tot nu toe altijd is gebeurd,” voegde het eraan toe.
Dit komt na sensationele berichten in 2018 waarin werd beweerd dat Benfica prostituees aanbood aan scheidsrechters in een poging om in de gunst te komen van een ex-Portugese FA-chef. Benfica heeft acht trofeeën gewonnen in de periode tussen 2016 en 2020 en loopt het risico dat veel van zijn recente titels worden ingetrokken als blijkt dat er op enigerlei wijze met de resultaten is geknoeid.
Bruno Paixao zou het geld hebben ontvangen van ‘Best for Business’, een door Benfica opgericht bedrijf van derden.
“De club is nooit geconfronteerd met beschuldigingen van deze aard, zelfs niet in combinatie met de naam Bruno Paixão,” aldus een verklaring.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!