Chelsea weer aan onderhandelingstafel voor transfer Enzo Fernandez

Chelsea heeft een bod van 120 miljoen euro (105 miljoen pond, 130 miljoen dollar) uitgebracht op Benfica-middenvelder Enzo Fernandez. De onderhandelingen tussen de twee clubs over de transfer van de WK-winnaar van 2022 werden maandag geïntensiveerd en zullen morgen tot de deadline doorgaan, zo hebben bronnen aan ESPN verteld.

The Blues zijn weer in voor de 22-jarige nadat ze begin januari faalden in de jacht op de Argentijn, maar deze keer lijkt het veel waarschijnlijker dat ze de doorbraakster van het WK binnenhalen. 90min onthulde vorige week dat Benfica verwachtte dat Chelsea een hernieuwd bod zou doen, nadat de gesprekken eerder in het seizoen waren vastgelopen, en de Blues keerden in het weekend terug naar de onderhandelingstafel.

Volgens The Mirror is Chelsea bereid meer te betalen dan zijn 106 miljoen pond vrijwaringsclausule. The Blues willen de betalingen spreiden over meerdere jaren, terwijl ze Fernandez onmiddellijk willen binnenhalen. Een delegatie van Chelsea is van Londen naar Lissabon gevlogen om een deal te sluiten voor Enzo Fernandez. Volgens journalist Graeme Bailey willen de West-Londenaren 115 miljoen pond uitgeven in een poging Benfica over te halen de betaling in termijnen te accepteren.

Fernandez kwam pas in de zomer bij Benfica. Zij betaalden 10 miljoen euro aan het Argentijnse River Plate om hem te kopen, plus nog eens 8 miljoen euro extra. Enzo heeft al een persoonlijk akkoord met de Blues, die eerder deze maand probeerden hem aan te trekken, maar niet bereid waren de vrijwaringsclausule te betalen. Sinds Chelsea hun interesse kenbaar maakte, was hij niet verlegen om zijn bedoelingen duidelijk te maken; Stamford Bridge was zijn prioriteit.

De deal moet nu alleen nog worden bekrachtigd en ondertekend door Rui Costa, die een aantal keren publiekelijk heeft verklaard dat de 22-jarige Fernandez Benfica niet zou verlaten tenzij op de voorwaarden van de Portugese reuzen. De Argentijnse krant Tyc Sports beweert echter dat zelfs als Chelsea alleen zou instemmen met de betaling van de vrijwaringsclausule van de speler, zij nog aanzienlijke belastingen zouden moeten betalen om de transfer te voltooien.

De deal bevindt zich nu in de laatste fase, en de aanwezigheid van Chelsea in Londen is een groot signaal dat de deal in de komende uren zal worden gesloten. De wens van The Blues om in termijnen te betalen volgt op hun recente trend om betalingen te spreiden via verlengde contracten, waardoor ze in lijn blijven met de Financial Fair Play regelgeving.

Chelsea heeft deze maand al bijna 200 miljoen pond uitgegeven, met de Oekraïense spits Mykhailo Mudryk van Shakhtar Donetsk in een deal ter waarde van 88,5 miljoen pond.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!