Enzo Fernandez gaat naar Chelsea voor een Brits recordbedrag van 121 miljoen euro

Chelsea heeft een akkoord bereikt over een Brits recordbedrag van 121 miljoen euro (107 miljoen pond) voor Benfica’s Argentijnse middenvelder Enzo Fernandez. Chelsea bereikte vandaag een akkoord met Benfica na 48 uur van zware onderhandelingen tussen beide clubs. Benfica gaf vandaag het groene licht, en Enzo zal een acht en een half jaar durend contract tekenen bij Chelsea.

The Blues lieten het op zich wachten na de middenvelder sinds het begin van het januari venster te hebben gevolgd, en kregen hun deal sheet met nog enkele minuten te gaan. De deal brengt de uitgaven van Chelsea onder Todd Boehly-Clearlake Capital op meer dan 500 miljoen pond en is opnieuw een teken van hun vastberadenheid om de transfermarkt te domineren.

De Blues van Todd Boehly willen de betaling van de vrijwaringsclausule in termijnen structureren, omdat betaling in één keer financiële en fiscale gevolgen heeft. De deal breekt het vorige Premier League recordbedrag van 100 miljoen pond dat Manchester City betaalde voor Jack Grealish toen hij in 2021 overkwam van Aston Villa.

Op een gegeven moment leek het erop dat Chelsea er niet in zou slagen de deal voor de 22-jarige over de streep te trekken – maar beide partijen bereikten uiteindelijk een doorbraak enkele minuten voor de deadline van 23.00 uur. Benfica zei in een verklaring dat het “een overeenkomst had bereikt met Chelsea FC voor de verkoop van alle rechten van de speler Enzo Fernandez”. Ze konden de prijs van 120 miljoen euro uiteindelijk niet afslaan en moesten uiteindelijk hun nederlaag toegeven in hun poging om Fernandez te behouden. De speler heeft een groot aandeel gehad in de totstandkoming van de deal door intern druk uit te oefenen.

Fernandez, 22, onderging gisteren een medische keuring in Lissabon nadat de gesprekken waren vastgelopen over de betalingsstructuur en de suggestie dat de Argentijnse speler tot het einde van het seizoen bij Benfica zou blijven. Chelsea, dat eerder op de avond Jorginho aan Arsenal verkocht voor 10 miljoen pond plus 2 miljoen pond aan extra’s, bereikte een akkoord met Benfica ongeveer twee uur voordat het venster sloot om 23.00 uur Britse tijd.

De 22-jarige maakte indruk voor Argentinië toen ze het WK 2022 wonnen en werd uitgeroepen tot Jong Speler van het Toernooi. Op een dramatische dag voor de club uit Stamford Bridge verkochten de Blues ook Jorginho aan Arsenal in een deal ter waarde van 12 miljoen pond. Fernandez, die door Benfica is overgenomen van het Argentijnse River Plate, heeft vier doelpunten gemaakt in 29 wedstrijden voor de club uit de Primeira Liga.

De jongeling neemt de plaats in van Jorginho op het middenveld nadat de Italiaan aan Arsenal werd verkocht. De laatste wanprestatie van Fernández maakte een einde aan de kans op een vertrek van Conor Gallagher bij Chelsea, waarvoor Newcastle, Crystal Palace en Everton belangstelling hadden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!