Enzo Fernandez terug in het team van Benfica

Enzo Fernandez liet doorschemeren dat hij bij Benfica blijft met een ‘ik blijf’ doelpuntviering bij zijn terugkeer in het team van Benfica. De middenvelder was niet opgenomen in het elftal dat vrijdag Portimonense versloeg vanwege zijn lopende transfersaga met Chelsea. Maar de Portugese reuzen leken vervolgens te bevestigen dat een verhuizing naar West-Londen niet doorgaat nadat baas Roger Schmidt zei dat de deal “gesloten” is.
Benfica is onvermurwbaar dat Fernandez niet zal vertrekken tenzij zijn €120 miljoen (£106m) vrijwaringsclausule wordt geactiveerd, hoewel de middenvelder een overstap naar Chelsea wel ziet zitten.
Fernandez scoorde het tweede doelpunt van Benfica in hun 2-0 overwinning op Varzim op dinsdagavond, waarmee ze hun plaats in de kwartfinale van de Portugese beker veilig stelden. Volgens Matt Law op de London Blue Podcast, zou Chelsea in de komende dagen nog een bod kunnen doen op Enzo Fernandez.
Hoewel Chelsea misschien nog een bod doet, zal het naar verwachting niet zo hoog zijn als de vrijwaringsclausule die Benfica op de speler heeft gezet. Er zijn geruchten over een speler plus geld deal met Hakim Ziyech.
Fernandez, die de volle 120 minuten speelde toen de Zuid-Amerikaanse ploeg in december op strafschoppen zegevierde tegen Frankrijk in de WK-finale in Qatar, wordt algemeen beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten in het wereldvoetbal.
Fernandez is terug op de training nadat hij de laatste wedstrijd van Benfica over het hoofd had gezien. Maar de onzekere toekomst van de 21-jarige in Portugal lijkt de hele maand januari door te gaan.
“Enzo is een goede jongen en een buitengewone speler, we willen dat hij blijft, de situatie is niet gemakkelijk, hij speelde in de Wereldbeker, won de Wereldbeker, had voorstellen, er staat veel geld op het spel,” zei Schmidt vorige week.
De deal is nog niet helemaal rond en Chelsea heeft nog steeds een kans om Enzo te tekenen. De komende dagen zijn cruciaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!