S.L. Benfica’s top 5 buitenlandse spelers aller tijden

S.L. Benfica is een van de meest succesvolle en populaire voetbalclubs in Portugal en Europa. De club werd opgericht in 1904 en heeft sindsdien vele successen behaald. Een belangrijke factor in het succes van de club zijn de buitenlandse spelers die door de jaren heen hebben gespeeld voor Benfica. Deze spelers hebben de club geholpen om grote prestaties te leveren op zowel nationaal als internationaal niveau. In deze blog gaan we het hebben over de top 5 buitenlandse spelers aller tijden van S.L. Benfica.

I. Eusébio

Eusébio is zonder twijfel een van de grootste iconen in de geschiedenis van S.L. Benfica en wordt vaak beschouwd als de beste buitenlandse speler die ooit voor de club heeft gespeeld. De in Mozambique geboren voetballer maakte in 1960 zijn debuut voor Benfica en speelde in totaal 15 seizoenen voor de club.

Eusébio had een ongekend talent en werd al snel een van de beste spelers ter wereld. Hij scoorde in totaal 473 doelpunten in 440 wedstrijden voor Benfica en hielp de club naar verschillende nationale en internationale titels. In 1962 leidde hij Benfica naar de overwinning in de Europa Cup, waarbij hij twee doelpunten scoorde in de finale tegen Real Madrid.

Naast zijn indrukwekkende prestaties voor Benfica, had Eusébio ook een enorme impact op het Portugese voetbal. Hij wordt vaak beschouwd als de beste speler die Portugal ooit heeft voortgebracht en hielp het nationale team naar de derde plaats op het WK van 1966.

Eusébio’s record van 317 doelpunten voor Benfica is nog steeds ongeëvenaard en hij wordt nog steeds gezien als een legende onder de supporters van de club. Zijn overlijden in 2014 werd dan ook met groot verdriet ontvangen, niet alleen in Portugal maar over de hele wereld.

II. Mário Coluna

Mário Coluna was een van de meest iconische buitenlandse spelers in de geschiedenis van S.L. Benfica. Coluna werd geboren in Mozambique en kwam in 1954 naar Benfica. Hij groeide snel uit tot een van de beste spelers van de club en was van 1958 tot 1970 aanvoerder van het team.

Coluna was niet alleen belangrijk voor Benfica, maar ook voor het Portugese nationale team. Hij maakte zijn debuut in 1955 en speelde meer dan 60 wedstrijden voor zijn land. Coluna was aanvoerder van het team dat in 1966 de halve finale van het WK bereikte, waar ze uiteindelijk werden uitgeschakeld door Engeland.

Coluna was een geweldige allround speler en stond vooral bekend om zijn kracht, uithoudingsvermogen en leiderschap. Hij won verschillende prijzen met Benfica, waaronder de Europa Cup in 1961 en 1962. In 1965 werd hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar.

Helaas overleed Coluna op 78-jarige leeftijd in 2014, maar zijn legendarische status bij Benfica zal nooit worden vergeten. Hij wordt vaak beschouwd als een van de grootste Portugese voetballers aller tijden en zijn nalatenschap leeft voort in de harten van Benfica-fans over de hele wereld.

III. Ángel Di María

Ángel Di María was een Argentijnse voetballer die tussen 2007 en 2010 bij S.L. Benfica speelde. Hij kwam naar de club als een jong talent en groeide snel uit tot een van de belangrijkste spelers van het team. Di María stond bekend om zijn snelheid, dribbels en nauwkeurige passes.

Di María speelde een cruciale rol in de Europa League-overwinning van Benfica in 2013, waarbij hij het enige doelpunt van de wedstrijd maakte in de finale tegen Chelsea. Hij werd ook uitgeroepen tot Man van de wedstrijd.

Di María werd al snel populair bij de supporters van Benfica vanwege zijn technische vaardigheden en zijn vermogen om beslissende passes te geven. Hij maakte in totaal 76 optredens voor de club en scoorde 10 doelpunten.

Na zijn vertrek bij Benfica speelde Di María voor Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain en momenteel voor FC Barcelona. Hij won vele prijzen met deze clubs en groeide uit tot een van de beste spelers ter wereld. Zijn tijd bij Benfica wordt nog steeds herinnerd als een van de hoogtepunten van zijn carrière.

IV. David Luiz

David Luiz is een Braziliaanse voetballer die tussen 2007 en 2011 voor Benfica speelde. Hij begon zijn carrière als verdediger en speelde in zijn eerste seizoen voornamelijk als rechtsback, maar werd later een centrale verdediger. Luiz werd al snel een publiekslieveling vanwege zijn verdedigende vaardigheden en zijn passie voor het spel.

Luiz was ook een belangrijke speler in de Europa League-campagne van Benfica in 2010-2011, waarin ze de finale bereikten maar uiteindelijk verloren van het Spaanse Sevilla. Zijn goede prestaties trokken de aandacht van Chelsea, waar hij in 2011 naartoe verhuisde.

Ondanks zijn korte tijd bij Benfica wordt Luiz nog steeds beschouwd als een van de beste buitenlandse spelers die voor de club hebben gespeeld vanwege zijn verdedigende kwaliteiten en leiderschap. Hij was ook aanvoerder van het team en een inspiratie voor zijn medespelers. Luiz’s impact op Benfica en zijn latere succes bij clubs als Chelsea en Paris Saint-Germain maken hem een onvergetelijke speler in de geschiedenis van de club.

V. Nené

Nené, wiens volledige naam Antonio Augusto Ribeiro Reis Junior is, was een Braziliaanse aanvaller die speelde voor Benfica van 1970 tot 1975. Hij kwam bij Benfica terecht nadat hij was overgekomen van Portuguesa Santista, een Braziliaanse voetbalclub. Nené wordt beschouwd als een van de beste buitenlandse spelers die ooit voor Benfica hebben gespeeld en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de successen van de club.

Nené had een ongelooflijke snelheid en techniek en was in staat om verdedigers gemakkelijk te passeren. Hij was ook een zeer efficiënte doelpuntenmaker en scoorde in totaal 172 doelpunten in 223 wedstrijden voor Benfica. Nené won verschillende titels met de club, waaronder de Portugese Liga, de Taça de Portugal en de Europacup.

Een van de hoogtepunten van Nené’s tijd bij Benfica was zijn prestatie in de Europa Cup-finale van 1972, waarin hij twee doelpunten scoorde in de 5-3 overwinning op Real Madrid. Hij werd verkozen tot man van de wedstrijd vanwege zijn indrukwekkende optreden en zijn belangrijke bijdrage aan de overwinning van de club.

Nené wordt beschouwd als een legendarische speler van Benfica en zijn naam staat nog steeds hoog in de ranglijsten van de club als het gaat om doelpunten en prestaties. Hij wordt vaak herinnerd als een speler die stond voor snelheid, techniek en efficiëntie en die een belangrijke bijdrage leverde aan de successen van Benfica.

VI. Conclusie

S.L. Benfica is een club met een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen vele getalenteerde buitenlandse spelers aangetrokken. In dit artikel hebben we de top 5 buitenlandse spelers van Benfica besproken en hun bijdrage aan de club en het Portugese voetbal geanalyseerd.

Eusébio da Silva Ferreira is zonder twijfel de grootste legende van Benfica. Geboren in Mozambique, begon hij zijn carrière bij Sporting Clube de Lourenço Marques voordat hij in 1960 naar Benfica verhuisde. Eusébio werd al snel een ster en hielp Benfica naar een Europa Cup-overwinning in 1962. Hij scoorde 317 doelpunten in 301 wedstrijden voor de club en wordt nog steeds beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden.

Mário Coluna was een andere legendarische buitenlandse speler van Benfica. Hij kwam uit Mozambique en werd aanvoerder van zowel Benfica als het Portugese nationale team. Met zijn technische vaardigheden en leiderschap hielp hij Benfica naar twee opeenvolgende Europa Cup-overwinningen in 1961 en 1962 en het bereiken van de WK halve finale in 1966.

Ángel Di María kwam in 2007 als jonge Argentijnse speler naar Benfica en werd al snel een belangrijke speler voor de club. Hij had een belangrijke rol in de Europa League-overwinning van Benfica in 2013 en werd later verkocht aan Real Madrid. Di María staat bekend om zijn snelheid, techniek en inzicht, en wordt beschouwd als een van de beste dribbelaars ter wereld.

David Luiz kwam in 2007 naar Benfica en ontwikkelde zich al snel tot een leider van het team. Hij was een belangrijke speler in de verdediging en scoorde ook regelmatig doelpunten. Luiz werd later verkocht aan Chelsea en werd een van de beste verdedigers in de Premier League.

Nené kwam uit Brazilië en speelde van 1970 tot 1975 voor Benfica. Hij was een snelle en technisch vaardige speler en had een belangrijke rol in het winnen van verschillende titels voor de club.

Buitenlandse spelers hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Benfica en het Portugese voetbal in het algemeen. Deze spelers hebben niet alleen de kwaliteit van het spel verbeterd, maar hebben ook bijgedragen aan de populariteit van de sport en het aantrekken van fans over de hele wereld. Het is belangrijk om op te merken dat veel fans die de club steunen, niet alleen in Portugal maar ook wereldwijd, op zoek zijn naar goedkope voetbaltenues van deze spelers. De impact van deze buitenlandse spelers op het Portugese voetbal zal nog vele jaren voelbaar blijven.

VII. Eervolle vermeldingen

Benfica heeft door de jaren heen vele buitenlandse spelers gehad die belangrijk waren voor de club. Naast de top 5 genoemde spelers zijn er nog andere spelers die eervolle vermeldingen verdienen.

Een van deze spelers is de Paraguayaanse aanvaller Oscar Cardozo. Cardozo speelde tussen 2007 en 2014 voor Benfica en scoorde in totaal 172 doelpunten in 293 wedstrijden. Hij was een belangrijke speler voor het team dat de Europa League finale bereikte in 2013 en ook betrokken was bij het winnen van verschillende Portugese titels. Cardozo stond bekend om zijn krachtige schoten en zijn vermogen om belangrijke doelpunten te scoren.

Een andere speler die een eervolle vermelding verdient is de Argentijnse middenvelder Pablo Aimar. Aimar speelde tussen 2008 en 2013 voor Benfica en was een belangrijke speler in het team dat de Europa League finale bereikte in 2013 en verschillende Portugese titels won. Aimar stond bekend om zijn technische vaardigheden en zijn vermogen om de bal te behouden en kansen te creëren voor zijn medespelers.

Al deze spelers hebben op hun eigen manier bijgedragen aan de geschiedenis van Benfica en het Portugese voetbal. Hun succes toont aan hoe belangrijk buitenlandse spelers zijn geweest voor de ontwikkeling van Benfica als club en voor de populariteit van het Portugese voetbal. Fans van Benfica kunnen hun steun voor de club tonen door het dragen van goedkope voetbaltenues met de namen en nummers van deze en andere legendarische spelers erop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!