Ranglijst Top 5 grootste Benfica transferverkopen in de geschiedenis

Benfica heeft een erfenis opgebouwd als de meest succesvolle club in Portugal en als een thuis voor jong talent om zich in Europa te vestigen. Ze hebben weer een briljante transfer window gehad door een fortuin te verdienen aan een van hun spelers.

In een tijdperk waarin de transferbedragen onvoorstelbaar hoog zijn opgelopen en zelfs de meest onervaren spelers een fors prijskaartje kunnen krijgen, hebben de Portugese reuzen optimaal geprofiteerd. De club heeft enkele van de beste scouts, die het grootste deel van hun tijd in Zuid-Amerika doorbrengen om de volgende superster van het voetbal te vinden.

Enzo Fernandez is de laatste ster die bij Benfica explodeerde voordat hij voor een enorm bedrag naar het buitenland werd verkocht, na zijn overstap van €121 miljoen naar Chelsea. Maar Joao Felix blijft het duurste vertrek van SL Benfica tot nu toe. De spits werd getekend door Atletico Madrid voor het torenhoge bedrag van 127,20 miljoen euro.

Benfica heeft sinds de eeuwwisseling meer dan 1 miljard euro (840 miljoen pond/ 1,01 miljard dollar) aan transfers binnengeharkt. En alleen al in de afgelopen vijf jaar zijn er vele andere grote verkopen gedaan, waaronder Darwin Nunez, Ederson, Ruben Dias, Victor Lindelof en Nelson Semedo. Opmerkelijk is dat de uitgaande transfers van Benfica sinds 2000 meer dan 1,5 miljard euro hebben opgeleverd – dat is meer dan de meeste clubs in hun geschiedenis hebben verdiend.

Hier is een nadere blik op Benfica’s top 5 spelersverkopen die hen tot een van de meest winstgevende voetbalclubs in Europa hebben gemaakt.

5. Ederson (40 miljoen euro naar Manchester City)

Man City is duidelijk geen onbekende van Benfica. In 2017 werd Ederson voor 40 miljoen euro van hen gekocht, waarmee hij de op één na duurste keeper ooit werd. De doelman speelde een belangrijke rol in het succes van de Cityzens na de overstap en won onder meer vier keer de Premier League. Interessant is dat Ederson pas in 2015 bij Benfica kwam, maar zich tegen het einde van het seizoen 2016-17 stevig in de eerste XI had gevestigd.

4. Ruben Dias (56 miljoen euro naar Manchester City)

De verkoop van Dias aan Manchester City in 2020 was de enige grote uitstap uit het Stadio de Lux, met de uitstappen van Cristian Lema, Heriberto Tavares en Ivan Zlobin die een bedrag van 72,2 miljoen pond opbrachten. De Portugese center-back, beschouwd als een van de beste in zijn positie, was ooit de leider van O Glorioso’s verdediging. Zowel Ederson als Dias zijn van grote invloed geweest bij Man City en hebben onder Pep Guardiola’s voogdij meerdere trofeeën gewonnen.

3. Darwin Nunez (Liverpool, 75 miljoen euro)

Het vertrek van Darwin Nunez naar Liverpool in de zomer van 2022 was de op één na grootste verkoop in de geschiedenis van Benfica. Hij was in sensationele vorm tijdens het seizoen 2021-22, met 34 doelpunten in 41 optredens in verschillende competities. Dit is precies de reden waarom de Reds zo zwaar investeren in de 23-jarige aanvaller. Hij heeft het tot nu toe moeilijk gehad in zijn eerste maanden bij Liverpool. Maar als hij de tijd krijgt, kan hij de dodelijke spits worden waar de fans van Liverpool van dromen.

2. Enzo Fernandez (€121m naar Chelsea)

Fernández is de meest recente aanwinst op deze lijst, nadat hij voor een monsterprijs werd opgepikt door Todd Boehly’s Chelsea. Aangezien Benfica de Argentijn pas afgelopen zomer tekende, is de omvang van deze transfersom des te duizelingwekkender. De Portugese club tekende Enzo pas zes maanden eerder van River Plate voor 18 miljoen euro, dus dit was een ongelooflijke winst.

1. Joao Felix (€126m naar Atletico Madrid)

Benfica’s meest winstgevende speler-transfer was het Portugese wonderkind Joao Felix. De aanvaller, die aanvankelijk werd opgeleid in de jeugdopleiding van Porto, verhuisde in 2015 naar hun bittere rivalen. Hij was toen pas 19 jaar oud en zoveel geld uitgeven aan een tiener was een grote stap van de Spaanse club. Bovendien is hij de op vier na duurste transfer aller tijden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!