Benfica komt weer in actie tegen Club Brugge in Champions League

De Champions League is terug! Na een langer dan normale onderbreking vanwege het WK 2022 gaat de UCL-campagne 2023-23 verder met de knock-outfase die dinsdag begint. Club Brugge ontvangt Benfica in het Jan Breydelstadion in de eerste ronde van 16 van de UEFA Champions League op woensdag 15 februari. In hun vorige 6 ontmoetingen scoorde Benfica in totaal 14 doelpunten. Bovendien scoorde Benfica in elk van die wedstrijden met succes.

Club Brugge hoopt hier succes te boeken na een 10-7-5 start van de Belgische Eerste Divisie A, waardoor de club op de vijfde plaats staat. En de mannen van Roger Schmidt willen voor het eerst sinds december een reeks uitwedstrijden zonder overwinning vermijden. Benfica is een historisch succesvolle Portugese club in Europese competities. In 1961 en 1961, toen de legendarische Eusebio zijn doorbraak in een voetbalkleding bij de club beleefde, won de club achtereenvolgens de Europa Cup.

Benfica kende ondertussen een ongeslagen campagne in de groepsfase en won Groep H vóór zwaargewichten Paris Saint-Germain en Juventus. De manager van Benfica, Roger Schmidt, heeft geen noemenswaardige fitheidsproblemen en beschikt over een volledig blessurevrije club. The Farmers hebben echter acht wedstrijden op rij zonder overwinning gespeeld, en hebben niet meer gewonnen sinds de 4-2 tegen KV Oostende op 29 oktober.

Benfica heeft er alle vertrouwen in dat het tegen Brugge weer kan winnen en dat het woensdag in de eerste ronde een plaats kan veroveren. Van de 14 vorige ontmoetingen met Belgische tegenstanders heeft Benfica er negen gewonnen en vier gelijkgespeeld. Benfica bereikte in de jaren zestig nog drie finales, maar werd gefrustreerd door hetzelfde resultaat in 1988 en 1990. Brugge is echter ongeslagen in zijn laatste zeven wedstrijden en gezien hun thuisvoordeel zou een gelijkspel het gevolg kunnen zijn.

Gezien het slechte spel van Club Brugge is het een no-brainer om voor Benfica te gaan als -105 favoriet. Maar we verwachten dat het voor Club Brugge stressvol kan zijn om te scoren tegen deze Benfica-club, die volgens ons zelf ook een doelpunt kan maken en aan het langste eind kan trekken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!