Voorzitter Rui Costa hekelt Enzo Fernandez’ overstap naar Chelsea

Rui Costa, voorzitter van Benfica, heeft Enzo Fernandez op de vingers getikt vanwege zijn gedrag voordat hij de club verliet om voor een Brits recordbedrag naar Chelsea te gaan. De 22-jarige kwam voor 107 miljoen pond naar de Blues na hectische onderhandelingen waarbij de deal slechts “twee minuten” voor de deadline werd afgerond.

De Blues waren geattendeerd op Fernandez’ uitstekende prestaties tijdens Argentinië’s weg naar de wereldbeker in Qatar en maakten hem al snel tot hun belangrijkste transferdoelwit. Costa wilde de WK-winnaar echter tot de zomer behouden en was zelfs bereid een lagere prijs te accepteren.

Maar de 22-jarige was niet van plan om de rest van het seizoen in Lissabon te blijven, en volgens sommige berichten dreigde hij zelfs om terug te keren naar Argentinië en nooit meer voor Benfica te spelen. Uiteindelijk kwam Chelsea op dramatische wijze tot een deal van 106,8 miljoen pond die de 100 miljoen pond overtrof die Manchester City in de zomer van 2021 aan Aston Villa betaalde voor Jack Grealish.

‘Enzo Fernandez wilde niet bij Benfica blijven. Hij gaf ons geen enkele kans’, zei de voorzitter deze week op een Bwin-evenement. Rui Costa zei niettemin dat hij de beslissing van Fernandez respecteert. “Ik ben verdrietig dat hij is vertrokken, maar ik heb een zuiver geweten dat ik het beste heb gedaan voor Benfica,” zei hij. Ondertussen zal Fernandez’ voormalige club River Plate een enorme financiële meevaller krijgen nadat ze een uitverkoopclausule van 25 procent hadden opgenomen in de deal die Fernandez naar Benfica bracht.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

De Benfica-club heeft de afgelopen honderd jaar schitterende resultaten behaald, heeft de meeste fans in Portugal, het aantal leden is ook het hoogst in de Portugese Super League en heeft fans over de hele wereld, en ik ben een van hen.
In de finale van de European Champions Cup van 1962 nam de beroemde Hongaarse coach Bella Gutman het voortouw door een vloek uit te spreken: “Zelfs na honderd jaar zal Benfica het Europees kampioenschap niet winnen.” de vloek van Gutman? Ik kijk uit naar de dag dat de vloek zal worden opgeheven. Kom op Benfica!